П’ятниця, 29 Березня, 2024

Нове

Щоб не замерзнути: дієтолог розповіла, які продукти повинні бути в зимовому раціоні


Щоб не замерзати в зимові місяці, потрібно урізноманітнити свій раціон продуктами з високим вмістом мікроелементів і вітамінів. За інформацією видання ГолосUA, така заява пролунала від дієтолога Людмили Бабич.

Вона розповіла, що зимовий раціон необхідно урізноманітнити горіхами, коренеплодами, овочами, зеленню, фруктами і обов’язково квашеною капустою. Також на вашому столі повинні регулярно бути присутнім печінку і нежирне м’ясо, молочна продукція. Якщо ви відчуваєте занепад сил і дефіцит корисних речовин в організмі, проконсультуйтеся з фахівцем, щоб він призначив прийом вітамінів. «Щоб підвищити опірність організму сезонних вірусів і хвороб, а також легше переносити перепади температур і мінусові показники на термометрі, налягайте на всі цитрусові і їжте більше зелені – петрушки, зеленого цибулі, латуку, салатного листя, селери і т. д.» , – розповіла дієтолог.

Також вона підкреслила, що якщо ви сильно замерзли на вулиці, швидко допоможуть зігрітися свіжий зелений або чорний чай. Крім того, взимку також необхідно дотримуватися питний режим, тому потрібно продовжувати пити чисту воду. Після тривалого перебування на холодному повітрі дієтолог радить заварювати чай на травах, настій шипшини і глоду. А ще в холодну погоду дуже корисний напій з обліпихи і чай з калиною.



Нове


Популярне