П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Нове

Що приготувати на вечерю, і не нашкодити фігурі: страви, які можна їсти після шести


Попереду у всіх українців затяжні вихідні, і коли як не зараз можна побалувати себе смачною їжею, тім більше, година дозволяє. Як пише www.trserial.net.ua осінній вечір не повинен бути томний, особливо якщо це вечір суботи. Ми пропонуємо вам приготувати кілька ненудних страв, які можна сміливо їсти після шостої і не боятися за свою фігуру. І так, попереджаємо, дана стаття викликає невблаганний апетит.

Різотто з грибами
Інгредієнти:
Гриби (варені) — 300 г
Оливкова олія — 2 ст. л.
Цибулина (нарізана кільцями) — 1 шт.
Рис — 200 г
Грибний бульйон — 3 склянки (вам все одне варити гриби)
Сір (третій) — 2 ст. л.
Петрушка, базилік, зелена цибуля — за смаком
Сіль і перець — за смаком

Приготування:
1. Обсмажте на оливковій олії цибулю, додайте гриби і, постійно помішуючи, тримати на вогні хвилин п’ять, поки вони не стануть м’які якими.
2. В окрему глибоку сковороду з товстим дном або в казан налийте трохи олії, злегка обсмажте рис до золотистого відтінку, залийте бульйоном і варіть на середньому вогні, поки рис не вбере всю воду.
3. Додайте грибну суміш і потримайте на маленькому вогні ще 1-2 хвилини.
4. Посипте зеленню і сіром, посоліть, поперчіть, перемішайте, трохи варіть під кришкою і подавайте до столу.

Креветки в часниковому соусі
Інгредієнти:
Креветки очищені-500 г
Часник 2 зубчики
Перець червоний мелений 1 щіпка
Білий винний оцет 0,3 ст.
Петрушка свіжа 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Оливкова олія

Приготування:
Змастіть велику сковороду маслом і розігрійте. Додайте подрібнений часник і червоний перець і смажте приблизно від 3 – 5 хвилин. Очищені креветки, сіль і перець покладіть в каструлю і варіть, поки смороду не порожевіли, від 2 до 3 хвилин. Вийміть креветки з каструлі, відкладіть в сторону. Додайте до просмаженого часнику в сковороду оцет і лимонний сік і доведіть до кипіння. Додайте трохи оливкової олії. Перекладіть креветки в сковороду, додайте нарізану петрушку. Добре перемішайте і приправте сіллю і перцем.

Запечена скумбрія з травами
Інгредієнти:
Скумбрія – 6 шт
Петрушка – 1 пучок
Лимон – 1 шт
Часник – 7 г
Оливкова олія – 2 ст. л
Коріандр – за смаком
Сіль, перець – за смаком

Приготування:
У скумбрії відрізаємо голови. Розрізаємо тушки з боку хребта, видаляємо нутрощі і кістки. Дрібно рубаємо петрушку, часник і лимонну цедру тремо на дрібній тертці. Додаємо масло і 2 ст. л. лимонного соку, а також коріандр, сіль і перець за смаком. Перемішуємо. Намазуємо сумішшю рибу зсередини. Складаємо тушки, кладемо на застелений пергаментом деко. Відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо протягом 20-25 хвилин, в залежності від розміру тушок. Приємного апетиту!



Нове


Популярне