Сало є одним з найбільш корисних продуктів харчування і містить унікальну кислоту, що бере участь у жировому обміні і виводить з організму зайвій холестерин.
Як інформує www.trserial.net.ua про це розповіли медики. За їх словами, вживання 10-30 грамів сала в день допомагає знизити ризик інсульту, інфаркту і атеросклерозу. Однак надмірне захоплення цим жирним продуктом може вкрай негативно позначитися на роботі печінки. Зокрема, фахівці вказали на те, що вживання великої кількості сала в поєднані з алкоголем надмірно перевантажує печінку і швидко призводить до порушення роботи цього органу. Щоб сало дійсно приносило користь всьому організму, медики радять щодня з’єднання їдати маленький бутерброд з темним хлібом, зеленню і шматочком сала. Такий сніданок допоможе стимулювати роботу жовчного міхура і витратити багато калорій протягом всього дня. Також медики звернули увагу на вибір сала. За їх словами, при покупці потрібно завжди запитувати сертифікат.
Однак навіть наявність сертифікату не гарантує хорошу якість продукту. Сало має бути приємного кольору, не мати слідів крові і жовтого оттенока. Фахівці підкреслили, що користь для організму приносити тільки свіже, солоне сало. Смажену і варену продукт абсолютно даремний для здоров’я.
Раніше експерти розповіли про користь квашеної капусти.