Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

«Пошкоджує ДНК»: вчені виявили ще одну небезпеку смаженої картоплі

Деякі смажені страви ушкоджують ДНК і провокують розвиток ракових пухлин. Як передає www.trserial.net.ua , до такого висновку прийшли фахівці з Агентства з харчових стандартів Великобританії. В ході дослідження вони встановили, що акриламід, що виділяється при смаженні продуктів, може завдати непоправної шкоди здоров’ю.

Зокрема, вчені виявили, що обсмажування картоплі, хліба, яєць та інших продуктів до коричневої скоринки провокує виділення небезпечних речовин, які призводять до розвитку онкології. Найвищий рівень акриламіду був виявлений експертами в каві, пирогах, крупах, картоплі та хлібі. В ході експерименту ці продукти проходили обробку при температурі вище 120 градусів, і акриламід виділявся в страшних обсягах.

Вчені відзначають, що раніше проведені досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини, проте експерти поки не можуть з упевненістю сказати, що небезпечна речовина також негативно відбивається на здоров’ї людини. Про шкоду смажених страв вчені говорили неодноразово. Вони не тільки провокують розвиток ожиріння, але і різко збільшують загрозу виникнення небезпечних захворювань.

Подібні публікації

«Вейперы обережно! Онкологія»: Ставши відомий самий небезпечний компонент у сумішах для вейпа

trserial

Що робити при білій гарячці: рекомендації Комаровського

trserial

«Щоб стати довгожителем, потрібна сила-силенна часу»: Довгожителі поділилися секретом вічної молодості»

trserial