Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

«Пошкоджує ДНК»: вчені виявили ще одну небезпеку смаженої картоплі

Деякі смажені страви ушкоджують ДНК і провокують розвиток ракових пухлин. Як передає www.trserial.net.ua , до такого висновку прийшли фахівці з Агентства з харчових стандартів Великобританії. В ході дослідження вони встановили, що акриламід, що виділяється при смаженні продуктів, може завдати непоправної шкоди здоров’ю.

Зокрема, вчені виявили, що обсмажування картоплі, хліба, яєць та інших продуктів до коричневої скоринки провокує виділення небезпечних речовин, які призводять до розвитку онкології. Найвищий рівень акриламіду був виявлений експертами в каві, пирогах, крупах, картоплі та хлібі. В ході експерименту ці продукти проходили обробку при температурі вище 120 градусів, і акриламід виділявся в страшних обсягах.

Вчені відзначають, що раніше проведені досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини, проте експерти поки не можуть з упевненістю сказати, що небезпечна речовина також негативно відбивається на здоров’ї людини. Про шкоду смажених страв вчені говорили неодноразово. Вони не тільки провокують розвиток ожиріння, але і різко збільшують загрозу виникнення небезпечних захворювань.

Подібні публікації

Плач корисний для організму

trserial

Вчені назвали безпечну норму кави для людини

trserial

Будуть проблеми з серцем: експерти назвали найбільш небезпечний напій

trserial