Спека в Україні б’є є всі рекорди. Як інформує www.trserial.net.ua у найспекотніші дні, за словами медиків, потрібно дуже уважно ставитися до свого раціону харчування. Фахівці розповіли, яким він повинен бути у найспекотніші дні і дали кілька порад. По-перше, в літні місяці найважливішим вважається питний режим. Експерти радять відмовитися від міцної кави, солодкої газованої води і алкоголю.
Найкориснішим напоєм у спечу вважає чиста вода кімнатної температури. Також добре втамовують спрагу і підтримують водний баланс в організмі злегка солона мінеральна вода, морс, зелений чай і домашній квас. Можна варити компоти з ягід і фруктів, але з мінімальним додаванням цукру. Щоденний раціон харчування в спечу передбачає тільки самі легкі продукти. Відмовтеся від занадто солоних, смажених, гострих страв і їжі, приготованої на грилі.
Найкориснішими на вашому столі стануть сезонні овочі, ягоди. Що стосується фруктів, то бажано вживати їх в невеликій кількості з-за високого вмісту цукру. Не відмовляйтеся від білкових продуктів. Щодня з’єднання їдайте одну-дві порції курятини, сиру, нежирного червоного м яса. Два-три рази на тиждень вживайте морепродукти або рибу.
Раніше експерти розповіли, як зберегти здоров’я в спечу.