Субота, 8 Травня, 2021

HBO представив кадри з приквела «Гри престолів»

«Будинок Дракона», серіал-приквел про рід Таргаріенів з всесвіту «Гри престолів», отримав перші кадри. На них представлені центральні персонажі майбутнього проекту.У приквелі знімалися Метт Сміт...

Нове

Ось чому ви повинні повністю виключити маргарин з раціону

Не так давно вважалося, що маргарин краще масла, але це припущення виявилося помилковим. Раніше думали, що, замінивши високий рівень насичених жирів на трансжирні кислоти в маргарині, ризик серцевих захворювань зменшиться.

Не було переконливих доказів того, що вживання маргарину знизить ризик серцевого нападу або розвитку серцево-судинних захворювань, а сьогодні маргарин вважається ще більш небезпечним для здоров’я серця.

Чим такий поганий маргарин?

В процесі виробництва маргарин проходить гідрогенізацію. Цей процес перетворює поліненасичені жири, які зазвичай є рідкими при кімнатній температурі, в жири, які стають твердими при тій же температурі.

Завдяки процесу екстракції вони змішуються з найдрібнішими металевими частинками, зазвичай оксидом нікелю. Масло і оксид нікелю, який діє як каталізатор, потім піддають впливу газоподібного водню.

Потім субстанцію очищають паром, щоб видалити неапетитний запах. Природний сірий колір маргарину видаляється відбілювачем, барвниками й ароматизаторами, щоб він нагадував вершкове масло.

Вершкове масло корисно?

Масло знаходиться на іншій стороні спектра по відношенню до здоров’я, має багато корисних властивостей:

  • містить жиророзчинні вітаміни – А, Д, К Е.
  • має в складі з’єднання, що захищає суглоби від кальцифікації.
  • джерело вітаміну К2, який допомагає засвоюватися мінералам.
  • мікроелементи – масло містить мінерали, такі як марганець, цинк, йод, хром і селен.

Джерело: showdream



Нове


Не пропусти