Четвер, 23 Травня, 2024

Нове

Названі продукти, що підвищують ризик передчасної смерті

Група дослідників довела, що регулярне вживання в їжу продуктів з високим ступенем переробки підвищує ризик передчасної смерті від інсульту і серцевого нападу.

Йдеться про чіпси, пластівцях, готових стравах, газованій воді. Ультраобработанние продукти зазвичай продаються «готовими до вживання» в упаковці з промисловими речовинами, такими як консерванти та підсолоджувачі. Французькі вчені вважають, що такі страви підвищують ризик отримати інсульт на 12%

З’ясувалося, що якщо люди часто вживають готові страви (будь-які чіпси і солодощі, а також газовані напої), то у них частіше виникають серцево-судинні хвороби. Вживання більше 4 порцій подібних продуктів в день збільшує ймовірність передчасної смерті більш ніж на 60%.

Експерти вважають, що ультраобработанние продукти викликають почуття голоду і призводять до ожиріння. Зайва вага, в свою чергу, пов’язаний з проблемами серця і передчасною смертю.



Нове


Популярне