Четвер, 28 Березня, 2024

Нове

Молочна сироватка – це невичерпне джерело вітамінів і корисних речовин


Як часто людям доводитися купувати молочні продукти? Напевно, щодня. Однак є молочні продукти без яких людина не може обійтися та дня: молоко, сир, сметана, сир. А є такі, про яких згадують лише в потрібні моменти. Про молочній сироватці, наприклад, згадують, коли планують приготувати борошняні вироби: вареники, млинці, пельмені. Останнім часом все частіше медики рекомендують вживати цей продукт в чистому вигляді. Про це повідомляє www.trserial.net.ua, посилаючись на “Рамблер”.

Вчені считают, що молочна сироватка, яку так легко отримати відокремивши сір від рідини при скисании молока, складається з води на 94 відсотки. Решта 6 відсотків у сироватці – це вітаміни (рибофлавін, аскорбінова і нікотинова кислоти, тіамін) і корисні речовини ( аргенин, лейцин, триптофан, глюкоза, галактоза, фосфор, калій, магній та інші). Фахівці рекомендують використовувати сироватку “як ліки від усіх захворювань”, а так само в якості профілактики.

При використанні сироватки треба пам ” ятати і про її недоліки: не переносимість деякими людьми лактози, яка теж є її складовою частиною хоч і в малій кількості; проносні властивості; несвіжа сироватка може викликати отруєння або занести в організм інфекцію. Пийте свіжу сироватку!



Нове


Популярне