Думка фахівців і простих мешканців планети дуже суперечливі щодо вживання молока в дорослому віці.Олена Мотова, лікар-дієтолог клініки «Світанок», автор книги «Мій найкращий друг – шлунок. Їжа для розумних людей», відповідаючи на питання корисності молока, каже, що про це треба питати власний організм”. Якщо хтось любити молоко, відчуває в ньому потребу, так навіщо ж від нього відмовлятися? Про це повідомляє www.trserial.net.ua, посилаючись на “Women’sHealth”.
Суть в тому, що з віком у людей знижується активність ферменту лактази, що розщеплює лактозу, так звану “молочним цукром”, на глюкозу і галактозу. Після того молока у них може бути нудота, підвищене газоутворення і навіть діарея. А може і не бути. У багатьох людей, які звикли до вживання молока, закріплюється корисна генетична мутація, яка дозволяє вживати молоко тварин протягом усього життя.
Для людей, які все-таки погано переносять вживання молока, лікар-дієтолог рекомендує вживати йогурти з живими культурами і природних вмістом ферменту, сири, в яких лактоза вже ферментована бактеріями, або молочні продукти без лактози, або прийом ферменту лактази додатково.