Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

Може стати корисним: вчені розповіли, як правильно смажити картоплю


Вчені неодноразово заявляли про те, що смажена картопля є одним з найбільш шкідливих страв, і від нього необхідно відмовитися. Однак фахівці з харчових стандартів Великобританії встановили, що при правильному приготуванні смажену картоплю абсолютно безпечний для здоров’я людини.

Згідно з результатами дослідження, небезпека представляє не сам смажену картоплю, а ступінь його піджарки. Зокрема, шкідливої для здоров’я вважається золотиста і навіть коричнева скоринка на скибочках картоплі. Вчені радять обсмажують картоплю так, щоб він набував легкий злотистий відтінок, без пригорання. У цьому випадку картопля стане дуже корисним і, природно, смачним блюдом. Для смаження картоплі краще всього використовувати сало або соняшникову олію, а від вершкового масла необхідно відмовитися.

Що стосується коричневої скоринки під час смаження, то вона становить небезпеку абсолютно на всіх обсмажених продуктах, у тому числі і на хліб, а також на базі ясі і рибі. Колір таких продуктів після смаження купується, якщо їх готували за температури вище 120°. При такій смаженні виділяється з’єднання єднання акриламід , яке дійсно становить небезпеку для здоров’я і може спровокувати розвиток онкологічних захворювань.

Подібні публікації

Які продукти допоможуть боротися з втомою

myakymchuk

5 продуктів для здорових суглобів

myakymchuk

Експерти назвали напій, який захищає від каменів у жовчному міхурі

myakymchuk