Середа, 28 Лютого, 2024

Нове

Медики розповіли, які продукти корисніше є замороженими

Як зберегти більше корисних властивостей і вітамінів.

Вчені з США в ході дослідження прийшли до висновку, що заморожені овочі і фрукти можуть бути більш корисними, ніж свіжі. Відповідна робота проводилася співробітниками Інституту здоров’я рослин, провідного діяльність при Університеті штату Північна Кароліна

За твердженнями авторів роботи, за допомогою заморозки в овочах і фруктах можна зберегти корисні речовини і вітаміни. Останні ефективні для профілактики ряду проблем зі здоров’ям.

Влітку оптимально заморожувати малину, полуницю, лохину, чорницю та інші ягоди. Перед тим як заморожувати фрукти, овочі або ягоди, необхідно дочекатися їх повного дозрівання. Не рекомендується заморожувати нестиглі плоди. Це обумовлено тим, що в незрілих овочах, ягодах і фруктах міститься на 10-15% менше корисних речовин і вітамінів.

У їжу слід вживати заморожені фрукти і овочі без добавок. Йдеться про сіль і цукор. Також варто звернути увагу на зовнішній вигляд заморозки. На ній не повинно бути кристалів льоду. Самі по собі плоди повинні бути твердими.



Нове


Популярне