Субота, 25 Травня, 2024

Нове

Медики розповіли, кому особливо корисно їсти іргу

У народі цю ягоду ще називають мушмула, корінка, амеланхіер або медове яблучко.

Чому ж вона вважається найкориснішою?

Найцінніші властивості ірги:

Велика кількість вітамінів і мінералів в ній забезпечує надійний захист від хронічних хвороб

Ірга відмінно діє на м’язи, оскільки в її складі є урсолова кислота – речовина, що запобігає розвитку м’язової атрофії.

Вітамін Р в складі ірги очищає судини від холестерину, знижує тиск і нормалізує роботу серцево-судинної системи.

Ця ягода корисна для нервової системи: вона має легкий снодійний і заспокійливий ефект.

Антоціани посилюють бар’єрну функцію кишечника, клітковина очищає стінки травного тракту і покращує перистальтику.

Ірга лучшает зір завдяки високому вмісту в ній каротиноїдів і вітаміну А.

А ще цю ягоду активно використовують в косметології, адже вона дуже корисна для шкіри: надає їй гладкість і м’якість.



Нове


Популярне