Понеділок, 4 Березня, 2024

Нове

Користь і шкода від вчорашнього чаю


Вчорашній чай пити не можна. Причина того тонка оксидна плівка на поверхні чашки. Така плівка утворюється в результаті окислення киснем органічних речовин, які містяться в чаї. До складу плівки входять білкові молекули, залізо, магній, кальцій, а ще теофілін, кофеїн, гуанін. Про це повідомляє www.trserial.net.ua, посилаючись на “LENTA”.

Не дарма ж в Японії, вчорашній чай порівнюють з укусом змії, а в Китаї з отрутою. Чай, який простоявши більше доби, не тільки втрачає корисні властивості, але і утворює шкідливі. Шкоду для здоров’я – перша причина того, чому не можна пити вчорашній чай. Якщо розібратися в тому, у що перетворюється вчорашній чай, розумієш, що це і “змія” і “отрута” в одній чашці. Тонка оксидна плівка, потрапляючи в організм, обволікає слизову оболонку кишечника, шлунка, що перешкоджає засвоєнню поживних речовин, гальмування перистальтики кишечника і нагромадження в шлунково-кишковому тракті харчових мас, а в подальшому сприяє утворенню процесів бродіння, гниття, наростання токсичних речовин,

Альо чай, який простоявши добу, можна використовувати в лікувальних цілях: промивати очі і рот. Завдяки тому, що вчорашній чай містить фтор і кислоти, він допоможе при запаленнях в плоті рота, екземі, болях у мові, якщо кровоточать ясна, при гнійниках.



Нове


Популярне