Субота, 25 Вересня, 2021

Нове

Імбирний чай для імунітету (і для схуднення теж)

Той самий вірус змусив багатьох з нас уважніше ставитися до свого здоров’я. Багато хто запаслися вітамінами, хтось поліз в мережу шукати гідні народні засоби. Імбирний чай – як раз останній випадок. Смачно, швидко, корисно. І для здоров’я, і ​​для фігури.

Розберемося, чому ж імбир так доброчинно впливає на наш організм:
  • У ньому містяться такі мікроелементи як залізо, кальцій, магній, фосфор, цинк, вітаміни А, В1, В2 і С і різні амінокислоти. Ось чому він по праву вважається джерелом корисних речовин.
  • Імбир в надлишку містить гінгерол – ця речовина прискорює кровообіг, обмін речовин і виводить з організму шлаки і токсини. Ось чим пояснюється ефект схуднення: від десятка кілограм ви, звичайно, не позбудетеся, але парочку (при регулярному вживанні) втратите.
  • Як і часник, імбир допомагає організму протистояти багатьом агресивним бактеріям і інфекціям. У цьому його супер сила, він виступає як бактерицидний засіб.

Отже, з користю імбиру визначилися, тепер до справи.

Рецептуру чаю можна регулювати, додаючи в нього інші корисні для здоров’я інгредієнти. Мій варіант складу:

  • 2 ч.л. натертого кореня імбиру;
  • Часточка лимона;
  • 1 ч.л. меду (Важливо! Мед додається тільки в теплу воду, не гарячу – інакше втрачаються його корисні властивості);
  • Кілька листочків м’яти;
  • Пара свіжих або заморожених ягід полуниці / малини.

Зрозуміло, ви можете повністю підлаштовувати складу під себе і обійтися виключно одним імбиром. На його корисні властивості це ніяк не вплине.

Важливо! Надлишок імбиру може викликати печію. Тому такий чай варто пити лише один раз в день (краще з ранку) і регулювати кількість імбиру під себе. Мені, наприклад, мало 1 ч.л. натертого кореня, але хтось обходиться і такою кількістю. Слідкуйте за своїми відчуттями і не закидайте в чай ​​столову ложку з гіркою, принаймні з першого разу.

Рецепт максимально простий: тертий або нарізаний дрібними кубиками імбир залити окропом, дати настоятися (15-20 хвилин). Коли напій охолоне, додати всі інші інгредієнти, перемішати (лимон, м’яту і ягоди краще попередньо розчавити, щоб вони дали сік і смак був більш вираженим). Ось і всі премудрості. Наш ароматний чай готовий!

Джерело: dzen



Нове


Не пропусти