Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

Експерт розповіла про найбільш корисною борошні


Спеціаліст по правильному харчуванню Анастасія Калига розповіла, що сама по собі борошно вважається шкідливим продуктам, проте багатьом людям важко відмовитись від використання борошна при приготуванні різних страв. За словами фахівця, що борошно може бути присутнім у раціоні харчування, але потрібно не забувати про те, що вживати її можна в розумних кількостях.

Експерт підкреслила, що існують різні види борошна, однак самими безпечними для здоров’я і фігури вважаються мигдальний, кукурудзяна і цільнозернові борошно. А вісь від звичайного пшеничного борошна вищого сорту, яку найчастіше використовують для приготування різних страв, бажано відмовитися. Вона не містить жодного корисного речовини, крім того, є дуже калорійним продуктом. Якщо ви готуєте хліб в домашніх умовах, завжди використовуйте цільнозернове борошно, що містить багато клітковини і покращує травлення.

Втім, фахівець додала, що будь-яка мука не представляє великої цінності для здоров’я, але якщо ви не можете відмовитися від випічки, візьміть за правило вживати її не частіше ніж один раз на 2 дні. Також експерт зазначає, що готову випічку краще не купувати, оскільки вона містить трансжири. Смачні десерти, які не принесуть шкоди для фігури можна приготувати виключно в домашніх умовах.

Подібні публікації

Які продукти допоможуть боротися з втомою

myakymchuk

5 продуктів для здорових суглобів

myakymchuk

Експерти назвали напій, який захищає від каменів у жовчному міхурі

myakymchuk