Жіночий Журнал TRserial
Краса та Здоров'я

Дуже високий ризик інсульту: Вчені розповіли, чому не можна відмовлятися від м яса


Фахівці Оксфордського університету встановили, що у вегетаріанців частіше трапляються інсульти, ніж у тих, хто регулярно вживає м’ясо. Як повідомляє www.trserial.net.ua дослідження вчених тривало 18 років, і серед добровольців були ті, хто не вживає м’ясо, але їсть рибу, м’яка ясоїди і вегетаріанці.

Виявилося, що у м ясоїдів найчастіше зустрічається ішемічна хвороба серця, однак вегетаріанці більше схильні до ризику заробити інсульт, причому ризик утіх, хто відмовився від м яса, був на 43% вище. Вчені нагадали, що саме геморагічний інсульт найчастіше стає причиною смерті або тяжкої форми інвалідності. На думку фахівців, люди не повинні повністю відмовлятися від м яса, оскільки воно є джерелом життєво важливих речовин, які підтримують роботу практично всіх органів.

В раціоні вегетаріанців поживних речовин не вистачає, зокрема, спостерігається дефіцит заліза, жирних кислот омега-3, вітамінів D і B12. З їжі рослинного походження ці елементи отримати практично неможливо. Фахівці впевнені, що регулярне вживання невеликої кількості м яса може стати кращою профілактикою інсульту. Також важливо пам ” ятати, що якщо ви вживаєте м’ясо, у вашому раціоні має бути достатня овочів, фруктів і різноманітних круп.

Подібні публікації

«Вейперы обережно! Онкологія»: Ставши відомий самий небезпечний компонент у сумішах для вейпа

trserial

Що робити при білій гарячці: рекомендації Комаровського

trserial

«Щоб стати довгожителем, потрібна сила-силенна часу»: Довгожителі поділилися секретом вічної молодості»

trserial