Четвер, 30 Травня, 2024

Нове

Доктор Комаровський назвавши кращий засіб для загартовування дітей


Доктор Євген Комаровський у своїй Инстаграмме порадив батькам давати дітям ссати лід, пише www.trserial.net.ua. За словами знаменитого на всю країну педіатра, ця процедура дозволяє загартувати ніжне дитяче горло. Як відомо, сучасні діти живуть в умовах поганої екології, ведуть малорухливий спосіб життя, не завжди правильно харчуються, а тому багато хворіють. Альо дитячий імунітет буває слабким ще й тому, що батьки не гартують малюків з ранніх років, як це було прийнято раніше.

Доктор Комаровський, відомий ведучий і педіатр, розповів, що дитяче горло потрібно привчати до низькій температури з дитинства, інакше воно буде слабким і незахищеним, а маляті буде складно переносити зиму. Для того, щоб загартувати дитяче горло, Комаровський рекомендує давати дитині посмоктати шматочок льоду.

Але робити це потрібно обережно і поступово. Якщо малюк звик пити тільки рідину кімнатної температури і теплі напої, то потрібно дуже повільно, поступово давати йому напої більш низької температури, і в малих дозах. Також дитині варто пояснювати, що холодний напій варто спершу трохи потримати в роті, а вже потім ковтати.

Поступово дитині можна давати смоктати лід. Для цього можна заморозити фруктовий сік або йогурт, і таке «морозиво» давати чаду. Дітям це точно сподобається! Головне – не переборщити, щоб загартовування не перетворилося потім у застуду з ускладненнями. Доктор Комаровський зазначає, що надмірні спроби турботливих мам вберегти дитяче горло від холоду не завжди вірні. Горло треба загартовувати, щоб воно не боялося морозного повітря. А в іншому випадку, кожну зиму у дитини буде ангіна або загострення хронічного тонзиліту, характерного для багатьох дітей.

До речі, порадами доктора Комаровського варто скористатися не тільки дітям, але і дорослим, які теж часто страждають взимку від хворого горла і ангіну. Головне – гартуватися з розумом і знаті у всьму світові! Доктор Комаровський знову розбиває в друзки міфи про дитячому харчуванні.



Нове


Популярне