Середа, 19 Червня, 2024

Нове

«Чорний хліб дуже небезпечний»: Гастроентеролог назвавши основні проблеми


Регулярне вживання чорного хліба може призвести до різних проблем, і міф про те, що темний хліб набагато корисніше білого, не відповідає дійсності. Як передає www.trserial.net.ua з посиланням на Аіф, така заява пролунала від лікаря гастроентеролога Олексія Парамонова.

«По харчовій цінності – складом, вмістом вуглеводів і калорійності – вони мало відрізняються. У чорному хлібі це житнє борошно, тому кінцевий продукт трохи кисліше і може провокувати загострення у людей, які страждають закидом шлункової кислоти в стравохід», – розповів лікар. Він зазначив, що регулярне вживання чорного хліба таїть в собі безліч небезпек. Зокрема, чорний хліб не буде сприяти схудненню, і він дуже небезпечний для людей з зайвою вагою. Темний хліб дуже калорійний і містить найбільш легкі вуглеводи, а також має високий глікемічний індекс. Це, в свою чергу, сприяє набору ваги, підвищення рівня цукру в крові та накопиченню шкідливих жирів в печінці.

Однак найбільшу небезпеку представляє тільки що спечений чорний хліб. Свіжі хлібобулочні вироби дуже довго перетравлюються і можуть призвести до кишкової непрохідності. Раніше медики розповіли, що повністю відмовлятися від хліба не рекомендується, альо потрібно включити в раціон виключно цільнозерновий хліб.



Нове


Популярне